fbpx

Hiperbarična kisikova terapija za športnike

izboljšajte svoje rezultate, preprečite poškodbe in se hitro regenerirajte

Povečana energija in moč

HBOT poveča količino kisika v krvnem obtoku, kar izboljša energijo in moč med športno aktivnostjo. Posledično se poveča vzdržljivost in omogoča športnikom, da izvajajo aktivnosti daljše časovno obdobje.

Preventivni ukrep

HBOT deluje tudi kot preventivni ukrep in zmanjša tveganje za poškodbe in utrujenost. Povečana dostava kisika zmanjšuje vnetja in oksidativni stres v telesu, kar sta dva ključna dejavnika, ki lahko povzročita poškodbe in utrujenost.

Hitrejša regeneracija

Športniki pogosto izvajajo intenzivne treninge, ki povzročijo poškodbe mišic in vnetja. HBOT pomaga pri obnovi poškodovanih tkiv tako, da spodbuja pretok krvi in povečuje dostavo kisika na prizadeta območja. To omogoča športnikom, da se hitreje regenerirajo in pripravijo za naslednji trening.

Hitrejše okrevanje po poškodbah

HBOT pospešuje proces zdravljenja različnih poškodb, vključno z zlomi kosti, natrganih mišic, poškodbami mehkih tkiv in zvinov. Večja dostava kisika na prizadeto območje HBOT zmanjšuje vnetje in pospeši celjenje poškodovanih tkiv, kar vodi do hitrejšega okrevanja.

HBOT lahko tudi krepi imunski sistem, zmanjšuje napetost in utrujenost v telesu in ima pozitiven učinek na spanje, kar zmanjša tveganje za poškodbe in utrujenost pri športnikih. Poleg tega povečana dostava kisika izboljša prožnost vezi, gibljivost sklepov ter zmanjša stres in utrujenost mišic, kar zmanjša tveganje za poškodbe.

Skupno gledano, HBOT predstavlja dragoceno orodje za športnike, ki želijo izboljšati svoje rezultate, preprečiti poškodbe in se hitreje regenerirati po vadbi in poškodbah.

blank
blank

Rezerviraj termin

Kontaktirajte nas in rezervirajte svoj termin že danes!